vwcoach

Netwerkontwikkeling

Veel mensen die op zoek gaan naar werk doen dat nog op de ouderwetse manier. Zij schrijven een brief naar aanleiding van een vacature op het internet of in de krant. Iedereen kent de frustraties die hiermee vaak gepaard gaan. Het zoeken naar de perfecte vacature die niet bestaat, het schrijven van de brief, het eindeloze wachten… Om vervolgens afgewezen te worden op vage gronden waar niemand wijzer van wordt.

Betekent dat dat u nooit meer naar vacatures moet kijken? Dat niet, maar u doet er goed aan om op andere manieren op te zoek te gaan, namelijk via netwerken.

Want waarom zou u het heft niet in eigen handen nemen en actief op zoek gaan naar een baan die bij ú past? Dé manier om ergens aan de slag te gaan is om met de juiste mensen in contact komen. In plaats van dat u uw tijd besteed aan het afspeuren van het internet kunt u ook met leuke mensen in contact komen. Mensen die u verder kunnen helpen. Dat is namelijk de essentie van netwerken. U gaat op eigen initiatief op zoek naar mensen die wat voor u kunnen betekenen. En, belangrijker nog, mensen waarvoor ú misschien iets kunt betekenen.

In de huidige samenleving valt of staat uw loopbaan met het creëren van een netwerk met de juiste mensen om u heen, die elkaar op allerlei manieren helpen. Aan contacten, aan ideeën, aan adressen, enzovoort.

VWCoach kan u daarbij helpen. Samen kijken we naar uw huidige netwerk, hoe u deze kan uitbreiden en benutten en hoe u daarmee stappen kunt zetten richting werk waar u gelukkig van wordt. Ook ondersteun ik u in het effectieve gebruik van moderne media zoals LinkedIn, Facebook of  Twitter bij het netwerken. U zult zien dat netwerken niet alleen spannend is, maar ook leuk, en dat er tal van creatieve mogelijkheden zijn. Het enige wat u nodig heeft is geduld en lef, dan komt de rest vanzelf.