vwcoach

Outplacement

Soms is het onoverkomelijk dat u en uw werkgever afscheid van elkaar nemen. Dat is voor velen een angstige en vervelende gebeurtenis. Want wat moet u doen? En wat brengt de toekomst? Een outplacementtraject kan dan uitkomst bieden.

Dat u angst en spanning ervaart is natuurlijk niet vreemd. U bent net uw baan verloren en u gaat een onzekere toekomst tegemoet en dat is spannend. Tegelijkertijd beseft u misschien ook dat u nu zelf de toekomst in handen heeft. En dat is misschien nog wel spannender. Er is ruimte voor een nieuw begin ontstaan. Het verlies van een baan is dé ideale kans om te werken aan dingen die je echt fijn vindt om te doen. Dingen die energie opleveren in plaats van kosten.

In het outplacement traject begeleid ik u van dit eerste gevoel van verlies en ontwrichting naar een positieve kijk of een nieuwe toekomst. Dat dingen tijdelijk op zijn kop staat is een feit. Gezin, sociale leven, status, financiële zekerheid: in eerste instantie lijkt niets eraan te ontkomen. U zult echter ervaren dat na een tijdje de bewolking weer optrekt en de zon tevoorschijn komt.

Daarvoor gaan we eerst op zoek naar wat u werkelijk raakt en plezier doet. Dat vormt de basis. Vervolgens begeleid ik u bij het ontwikkelen van een relevant netwerk van mensen. Juist deze combinatie leidt tot succes.

U leert dus niet alleen wat uw drijfveren zijn, maar gaat er vervolgens ook concreet mee aan de slag. Een nieuwe baan, eigen zaak, vrijwilligerswerk of misschien wel een stage. Samen gaan we op zoek naar wat past bij uw unieke kwaliteiten en interesses.