vwcoach

Over VWcoach

VWCoach oprichter eigenaar ben ik, Ronald van der Schalie.

Geboren in 1957 blijkt al snel mijn voorliefde voor bouwen en techniek. Blokkendozen en auto’s zijn mijn favoriete speelgoed.

Ik ontwikkel me tot een sleutelaar aan brommers, en kies dus voor de techniek qua opleiding.

Eerst MTS, daarna HTS gevolgd, richting Werktuigbouw.
De passie voor het sleutelen is altijd gebleven en verplaatst zich van brommer naar auto.

Na de HTS aanvankelijk gestart als medewerker fabricage en productondersteuning bij Fokker,
blijk ik naast een passie voor techniek, ook een passie te hebben voor mensen. De logische combinatie bracht me naar de functie van van accountmanager bij een detacheringsbureau voor werving, selectie en detachering van middelbaar-, en hoger technisch personeel, voornaamste richting de (petro) chemie.

Na enige jaren als vestigingsmanager te hebben gediend kreeg ik het verzoek een uitzendbureau voor langdurig werklozen op te zetten. Dit met beide handen aangegrepen.

Zo ben ik in de re-integratie branche terechtgekomen.
Vanaf die tijd de keus gemaakt niet meer in loondienst te willen werken, maar als onfhankelijk specialist overal inzetbaar te zijn.

De combinatie techniek, mensen mens, bemiddelaar, commercie maakt me uniek.
Het is de ideale combinatie van mijn twee grootste passies, mensen en techniek.

Naast mijn bedrijfsactiviteiten was ik ook actief als bestuurslid van een biervereniging, en later als eindredacteur voor een verenigingsblad voor liefhebbers van oude Volkswagen busjes.

Deze passie is er nog steeds!

Zoals op de home pagina is te lezen, heb ik een duidelijke visie over de manier waarop iemand succesvol actief terug kan keren in de maatschappij.
Om deze visie zoveel mogenlijk tot zijn recht te kunnen laten komen, heb ik het bedrijf VWCoach opgericht. Volledig, VWCoach, Voor Werk.

Als hobby bedrijf bestond VWCoach, waarin ik eigenaren van luchtgekoelde volkswagens coachte bij het doen van reparaties en onderhoud.
Inmiddels heb ik zo veel ervaring, dat mijn hobby bedrijf is omgezet in Klassiekercoach.
Ook oude Volvo’s, Saab’s ,Peugeot’s, Citroëns en andere klassiekers die vaak nog in dagelijks gebruik zijn, kennen weinig geheimen meer voor me.