vwcoach

Sollicitatietraining

Als u jaren bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt, kan solliciteren erg lastig zijn. Waar moet u beginnen? Hoe pakt u dit aan? Wat moet er in mijn cv komen? En hoe moet u zich presenteren tijdens een gesprek?

Dit zijn enkele vragen die aan bod zullen komen tijdens de training, waarin we alle facetten van het sollicitatieproces zullen bespreken.

Het allerbelangrijkste is weten wat u wilt. Dit vormt het uitgangspunt voor de rest van uw sollicitatieproces. Wie weet wat hij of zij wilt, heeft een duidelijk streepje voor op de rest. Van daaruit kunt u op zoek naar het werk dat past bij u.

VWCoach leert u hoe u dit actief moet aanpakken. We gaan verschillende manieren van solliciteren uitproberen en pakken de aspecten mee die hierbij horen. U leert onder andere:

1) Netwerken en bellen
2) Sollicitatiebrieven en CV’s opstellen
3) Presentatietechnieken
4) Sociale Media zoals LinkedIn, Twitter en Facebook gebruiken

Waar het uiteindelijk om gaat is dat u creatief leert omgaan met de mogelijkheden die u tot uw beschikking heeft. Alleen een brief schrijven is niet meer voldoende in de huidige tijd. U zult actief aan de slag moeten om succesvol uw doelen te bereiken.

Tijdens het trajecht hebben we alle tijd om hier uitvoerig op in te gaan. U zult zien dat solliciteren geen vervelende bezigheid hoeft te zijn. Het blijkt zinvol, spannend en vaak zelfs erg leuk!